Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szpaku199

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z wysokim pingiem w cs 1.6 ns.Próbowałem już wszystkiego..wpisywałem komendy,zmieniałem w menadżerze zadań priorytet cs'a na niski i nic nie działa ;/ Oczywiście wyłączyłem przeglądarke anty wirusa i wszystkie zbędne programy ale no cóż ping nie daje za wygraną :( Niewiem może to wina sprzętu..sami zobaczcie. Oto mój sprzęt : Intel Celeron M CPU 420 @ 1.6GHz, 504 MB RAM. Internet 54,0 Mb/s (Sieć bezprzewodowa) Nie jest to za specjalnie dobry sprzęt ale spełnia wymagania Cs'a. Proszę o pomoc :((

Opublikowano

ping jest od łącza internetowego a nie od sprzetu ale neta widzę ze masz dobrego wiec powinno smigac normalnie. ..

Opublikowano

mój kolega miał podobnie, też miał bezprzewodowy i miał wysoki ping podłączył kabel i nie ma już problemów, taki kabel 5m kosztuje ze 20zł, :)

Opublikowano

Po prostu, ściągnij sobie taki program co on skanuje szybko i niby ,,przyspiesza '' komputer, mój kolega dzięki niemu kiedy ma ping zawsze skanuje i z 300 , ping spada do 20-30.

Programy które do tego służą najczęściej jak nie zawsze wyłączają zbędne procesy działające w tle, wtedy można uzyskać więcej FPS, a nie mniejszy ping. Aby zmniejszyć ping należy wyłączyć zbędne programy lub zadzwonić do dostawcy łącza internetowego z prośbą o zdiagnozowanie przyczyny wysokiego pingu.

Internet bez przewodowy nie sluzy do gier, chodz moge sie mylic. Moim zdaniem to jest tego wina.

Internet bezprzewodowy w porównaniu do neostrady jest lepszym wyjściem z powodu pingu, który ma niższy, lecz nie we wszystkich przypadkach. Jakość sygnału zależy od anteny odbierającej sygnał jak i nadającej go oraz od odległości między anteną nadającą sygnał. Mój ping to 15-30, a internet bezprzewodowy.

@topic

Komendy, które wpisz w konsoli:

rate 250000
cl_updaterate 101
ex_interp 0.01
cl_cmdrate 101

Wykonaj dwa testy oraz podaj wyniki ich:

http://www.pingtest.net/
http://www.speedtest.net/

Members ---> Pro User ---> Postmaker ---> Black Member ---> MPC Champion ---> MPC Gold Member ---> MPC Winner

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...